Mijn probleem 2

Beste Nanni,
Zoals ik gelezen heb in Magazin Trouwen mag ik schrijven om een probleem voor te leggen.
Mijn probleem is een veelvoorkomend probleem vrees ik.
Onze bruiloft, gepland op 7 juli 2007 (07-07-07!! Heel mooi) dreigt niet door te gaan.
Niet omdat we niet gek zijn op elkaar. Nee, dat is het probleem niet, maar omdat we plotsklaps geen geld meer hebben.
Mijn vriend en ik hebben de meeste dingen al geregeld.
O.a. De locatie  van het huwelijk en de receptie met de drankjes en het eten.
De band gelukkig nog net niet, en ook niet het vervoer wat we  in gedachten hadden: nl een oldtimer, een witte Amerikaan met veel chroom.

De oorzaak dat we ineens zo penibel zitten is als eerste dat mijn contract tegen de verwachtingen in niet verlengd wordt door mijn werkgever en ik ineens zonder werk zit, en met hoop ik wel een uitkering, al heb ik nog steeds niets gehoord.
Ik heb de MEAO gedaan en hoop toch weer snel aan de slag te gaan maar nu is alles toch wat eng geworden want er is nog een tweede tegenslag: De oma van Jan Pieter is plotseling overleden en zij had ons 10.000 euro voor het huwelijk beloofd.
Haar dochter had zij nooit een bruiloft kunnen geven en zelf was ze heel eenvoudig in een donkerblauwe jurk getrouwd in de Protestantse kerk vroeger, en ze verheugde zich op de bruiloft en is ook 2 keer mee geweest om een bruidsjapon uit te zoeken.
In principe is hij ook al gekocht, maar daar kom ik zo nog op terug.
Het vervelende is dat zij niets heeft vastgelegd en het geld naar de directe erfgenamen gaat nl. de 4 broers van Pieters moeder en haarzelf. Volgens mijn as. schoonmoeder blijft er weinig van de centjes over na de begrafenis en de steen. Wat akelig hè!

Wij hebben geïnformeerd bij de Gemeente en het huwelijk kan echt niet goedkoper als we die dag blijven handhaven, en vervolgens zijn we gaan praten met mensen van het hotel waar we de receptie gepland hadden. Wij moeten 20% betalen als we cancelen!!! En de over de huur van de zaal ook!
Is dat niet een beetje te gek?
Die datum kunnen ze best nog aan anderen kwijt zodat we zelf iets kunnen regelen en desnoods simpel hier in de buurt het café afhuren, want dat is ook mogelijk, met wat snacks en hapjes.
We zullen toch de tering naar de nering moeten bijstellen.
Het is niet leuk en heel jammer maar toch…
En dan de jurk…..
Hij was zonder de accessoires ruim 1500 euro.
Gelukkig had ik die kleine dingetjes nog niet gekocht.
De zaak waar ik hem kocht, zegt dat ze hem al besteld hebben en ik moet hem gewoon betalen. Maar nu, na wat heen en weer gepraat mag ik hem ruilen voor eentje uit het rek, een voorbeeldmodel, die ik voor 400 minder krijg. De vermaakkosten moet ik dan helemaal betalen i.p.v. een deel.
Nou heb ik een moeder die handig is dus dat gaan we maar doen!

Het vervoer wordt een leenauto en de rest moeten we nog allemaal bedenken: boeket, schoenen en een sluier… Enfin, komt tijd komt raad.
Maar de vraag is: hoe kan ik trouwen van nog net geen 5.000  euro.  Waar al 1.140 voor de jurk afgaat en 2.000 voor het hotel/restaurant als annuleringskosten (! ) en 550 voor het stadhuis. Misschien valt het mee als ik snel een baan vind, maar het kan ook tegenvallen als ik geen uitkering krijg omdat ik nog te kort werkte bij deze baas.
Met vriendelijke groet, Natasja

Beste Natasja,
Dat ziet er niet goed uit!
Je grootste probleem is het hotel-restaurant die het grootste gedeelte van het budget opslokt.
Ik vind dat ook onredelijk hoog.
Er zijn nog geen kosten gemaakt door hen en wat je zegt is juist: Ze kunnen die datum best nog kwijt. Een optie is om ze te verleiden met een ander aanbod.
Maar eerst zou ik toch hun voorwaarden goed doornemen. Weet je zeker dat dit percentage klopt? Altijd voorwaarden lezen dus, goede leer voor ooit nog een keer!
Je zou je aanbod van dit hotel-restaurant op internet kunnen zetten want ik weet dat er genoeg mensen deze datum fantastisch vinden en deze van je over willen nemen. Wel van te voren bespreken met de beheerders natuurlijk!
Ik zou ook allereerst, voor zoiets te doen, ze willen bewegen in een gesprek om überhaupt van die annuleringskosten af te zien of in ieder geval voor het grootste deel.
Je kosten worden dan enorm gereduceerd. In het uiterste geval kun je de rechtsbijstandsverzekering raadplegen, als je die al hebt natuurlijk.

Blijft er alsnog maar een klein budget over!
Het boeket kun je zelf verzorgen,  met wat boekjes uit de bibliotheek over het opbinden op een oase of een watten bevochtigde vulling en een bloemenarrangement kun je een heel eind komen. Juli is een bloemenmaand… dus niet getreurd.

De auto kun je lenen, zoals je zei, al moet je toch voor de eigenaar iets aardigs verzorgen. Hij moet versierd, schoongemaakt en spic en span erbij staan.

Je accessoires voor je bruidsjapon kun je makkelijk op internet vinden, of zelf een advertentie zetten. Je zult bedolven worden onder de aanbiedingen.
Koop wel in ieder geval goed zittende lingerie: Heel belangrijk voor het resultaat!

Over foto’s heb ik je niet gehoord, maar er zijn amateurfotografen genoeg. Helaas niet altijd met het gewenste resultaat.
Een internetfotoboek maken is ook niet zo duur meer… en waarom huur je toch niet als is het maar voor 1 uur een professionele fotograaf in naast de amateurfotograaf, zodat je zeker bent van een deel met goed resultaat!

Uitnodigingskaarten kun jezelf fabriceren en dat is wel zo leuk.
Per e-mail kun je ze versturen dat scheelt weer enveloppen en porto.
Bij www.trouwshop.com kun je 25 euro retour krijgen van bestedingen  in een bruidszaak.
Je kunt er ook een webpagina van jezelf maken en er verlanglijstjes, foto’s over de voorbereidingen uitnodigingen, routebeschrijvingen op zetten!

Bombardeer een familielid tot DJ en houd je feest in dat café waarbij je goed zaken moet afspreken en schriftelijk vastleggen.
Blijft nog de bruidstaart…
Nou Natasja en Pieter, het gaat jullie vast wel lukken.
Ik wens je veel succes met de voorbereidingen en natuurlijk ook met het vinden van een baan!
Met hartelijke groet,
Nanni

Dit bericht is geplaatst in Bruiden. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>