Zwangere bruid

!
Soms worden we verrast met bruiden, die, omdat ze natuurlijk het niet altijd weten hoe het in een bruidsboetiek toegaat en denken dat je even een winkel binnenloopt, wat door de rekken kan lopen te neuzen, en er drie uithaalt, en even je terugtrekt in een paskamer om je keuze daarop te maken.
Zo ook deze keer.
Een hoogzwangere bruid, ik denk wel ruim zeven maanden, en met een pront buikje,die je vrolijk vertelt: Ik ga volgende week trouwen en zoek een kort jurkje, mag eenvoudig zijn maar toch echt een bruid, want ik wil ook een sluier!
Mag ik even kijken?…….

Ja, denk ik dan peinzend, zou eigenlijk moeten kunnen, maar helaas werkt de praktijk niet zo.
Er hangen geen korte bruidsjurkjes in allerlei modelletjes en kleurtjes met verschillende buikjes voor alle maanden van de zwangerschap in allerlei groottes…

Helaas, dat zou prettig zijn, ik heb wel eens gedacht om van zoiets realiteit te
maken. Iets wat ik ernstig overweeg want echte pittige bruidsmode voor zwangeren is er niet en de vraag komt best veel voor!.

We moeten maar een noodgreep doen.
Gelukkig bezitten we een atelier met handige vrouwen met scharen en naalden, en vooral niet te beroerd om veel te doen.
Want ik had wel een idee.
Er hing een schattig jurkje van Mariee de Paris, niet al te duur, weliswaar lang met een normale maat, maar er was best iets mee te doen.

Durf je dat? Vroeg ik de bruid. Mijn coupeuses heb ik het gevraagd en zij krijgen het klaar… wat vind je ervan?

De clou was dat ik de jurk aan de voorkant horizontaal in tweeën zou knippen, zodat er van het afgeknipte stuk een andere rok gemaakt kon worden.
Onder de buste liep er al een naadje, en de afgeknipte voorrok kon dan daar aan vastgezet met mooie diepe plooien, en de zoom kon naar achteren wat verlengd vloeiend verlopen zodat er een apart geheel ontstond.
Zo waren we de smalle taille aan de voorkant kwijt en was er ruimte voor het buikje.
Maar zwangeren hebben ook vaak grotere borsten gekregen dus die moesten ook netjes bedekt.
Met wat ander extra kant vormden we een halterlijn zodat de buste er keurig in viel en de taille die altijd zorgt dat een strapless blijft zitten, nu ook niet meer belangrijk was: De jurk hing nu aan de halterlijn!

Zo gezegd, zo gedaan!
Drie dagen later stond ze er weer en ik paste de voor-rok op het lichaam aan. Toen bleek dat rondom even kort veel pittiger was. Dus knipten we de achterrok ook maar kort.
Van de restanten van de rok maakten we een losse strik op de achterkant en hulden haar in een prachtige lange sluier versierd met wat veertjes hier en daar.
Een dag voor haar huwelijk was hij klaar en we waren trots op het resultaat.
Wat een vertrouwen moet je hebben als bruid!!!
Bewonderenswaardig.

 

Dit bericht is geplaatst in MIjn Probleem. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>